30 Nisan 2015 Perşembe

tavuk yemekleri benden bıktı :))

selaam arkadaşlar buhaftanın son iş günündeyiz çoğu kişi tatil sanırım.. tatilin vermiş olduğu sevinç var içimde yarın da full misafir ağırlayacağım evimde :)
sabah kahvaltıya ayrı akşam misafirim ayrı ama olsun sevdiğim insanlar evime gelince mutlu oluyorum hazırlıklar bana çok yorucu gelmiyor .. hamileliğin 5. ayına girmiş bulunuyorum henüz bu hafta ve ayları ayırt edemiyorum ama sağolsun internet yardımcı oluyor :)) 18 buçuk haftalığız desem daha iyi olur galiba :)) aman her neyse işte bu süreçte hemen hemen hiç misafir almadık evimize ben yorulmayayım diye ama artık çok şükür iyi hissediyorum kendimi bakalım yarını nasıl atlatıcam :)

neyse gelelim başlığımıza buaralar tavuk manyağı oldum resmen .. haftanın neredeyse 3-4 günü tavuk yiyorum diğer günlerde yesem hiç sesim çıkmaz çünkü buaralar çok düştüm :D çorbası,sotesi,tavuğu, kızarması, haşlaması derken tavukla aşk yaşıyoruz diyebilirim özellikle pirinçli çorbası yoğurtlu salçalı farketmez.. şimdilik hedefim tavuklu pilav bir de onu yersem rahata ererim diye düşünüyorum :)) onu da anneme yaptırırım  daha lezzetli oluyor :))

 tavuk kızartma



 tavuk sote yapımı çok basit soğan ve biberi yağda kavurdum üzerine doğranmış tavukgöğsüne attım biraz kavurduktan sonra salça ve baharatlarla biraz daha kavurdum ve hazır ..

bu da yoğurtlu pirinçli tavuk çorbam .. salçalısını çekmeyi unutmuşum kahvaltıda bile evde kaldıysa bu çorbalardan tüketiyorum.. saf tavuk suyundan :)) eskiden olsa ağır gelir içemezdim .. bakalım bundan sonra ne olacak yazın neleri daha çok seveceğim heyecanlı güzel bir süreç :))

şimdiden herkese güzeeel dinlenmeli gezmeli günler diliyorum :))

29 Nisan 2015 Çarşamba

kocan kadar konuş

ayyy şuan sol kolum uyuştu klavye ile haşir neşir olmaktan :)) sabah beri yazı yazıyorum işler yoğun bugün..
kaç gündür nezleyim bugün son demi diye umut ediyorum ama belli olmaz burnumu silmekten burnum yara oldu aktığını hissetmiyorum artık :) o derece kaç paket selpak bitti bilmiyorum ..
dün dışarıda bişeyler yapalım dedik ve iş sonrası yemek-sinema keyfi yaptık.. kaç zamandır kocan  kadar konuşu izlemeyi çok istiyordum ezgi molayı çok seviyorum buyüzden belki de.. neyse filmi izledim çook beğendim ben yaa sıcacık bir film olmuş. film bitti ben dedim zaman ne çabuk geçmiş nezlenin vermiş olduğu burun akıntım ve gözyaşlarıma rağmen filmi keyifle izledim bir yandan yüzümü gözümü siliyorum bir yandan kikirdiyorum biraz tuhaftı halim ama bu halimle bile keyif aldım filmden mutlaka izlemelisiniz :))

Efsun üzerinden, bu coğrafyada yaşayan kadınların, daha küçük yaşlarda koca bulmaya programlandıklarını ileri süren yapım 30 yaşına gelmiş olan Efsun'un hayatının kalan kısmını birlikte geçirmeyi hedeflediği gerçek aşkı, sevgiyi, dürüstlüğü arayışını anlatırken, akranı olan kadınlar gibi erkekleri yönlendiremeyen genç kadının imdadına, "kadınlığın kitabını yazmış" İzmirli ailesi yetişir. Kendisini güvenilir Türk kadınlarına emanet eden Efsun erkeklerin tüm zaaflarını öğrendikten sonra ise karşısına yıllardır unutamadığı lise aşkı Sinan çıkar! 

kaynak:tık tık


Kocan Kadar Konus : Fotograf Eda Ece, Ezgi Mola, Gül Arici, Gülenay Kalkan, Ismail Incekara

28 Nisan 2015 Salı

cihangir ırkçısı

Mevlüt Tezel in yazılarını çoğu zaman takip ederim.. kimi zaman ona hak verir kimi zaman da yok yaa derim kii bugün ki yazısına tek kelime ile ba yıl dımm
Gonca Vuslateri nin günlerdir konuşulan açıklaması hakkında yazmış bugün . Gonca Vuslateri yi eskiden severdim hatta yanlış hatırlamıyorsam ilk canım ailem dizisinde tanımıştım. sonra değişik yaşam tarzı konuşmaları falan soğudum kızdan neyse uzatmim ben Mevlüt Tezel in yazısıyla başbaşa bırakayım sizi

"Hep aşk hayatımla ilgili bir şeyler yazılıyor ama benim son beş-altı sevgilim hep Amerikalı'ydı.
Sanki Amerikan kasabasında sıradan bir kız gibi yaşıyorum aşk hayatımı. Hiç ama hiçbir Türk'ten çocuk yapmayı düşünmüyorum.
Bütün yakın arkadaşlarım Türk erkeği ama kalbimi kıran ırka bir daha dönesim yok.
Alkol, kadın, zenginlik, ukalalık... Bana bunun olmadığı bir Türk erkeği gösterebilir misin?"
Gonca Vuslateri, dikkat çekmeye çalışırken bu kez limitleri zorlamış. Eminim bu açıklaması gündem olduğu için Gonca Hanım evinde sevinç taklaları atıyordur.

ABD'DE OYUNCU OLMAYI DENE
'
Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim'; klişe ama çok doğru bir söz. Sen bugüne kadar Cihangir'de hep boş beleş çapkınlara rastladıysan, Türk erkeğinin bunda suçu ne?
Etrafınız yakışıklı, entel, anlayışlı 'Beyaz Türk' aktörlerle kaynıyor, onları da mı istemezsiniz Gonca Hanım? Ayrıca Gonca'nın bu sözleri ırkçlığa girmiyor mu? "Ben zengin oyuncu olmadan sakın ölme Attila Özdemiroğlu" diyerek saçmalayan bir oyuncudan başka nasıl bir açıklama beklenir ki?
Bir de bu hanımefendi kendini 'marjinalim' diye pazarlamıyor mu, asıl trajikomik olan da bu! Gonca Vuslateri gibi tipleri gençler; marjinal, asi, solcu sanıyorlar. Yahu bir solcu; kendi insanını, halkını aşağılar mı? Kendi insanını yerin dibine sokup 'Ama ben farklıyım' demek bizim klasik kofti solcu taktiğidir. Madem kendi halkını sevmiyor, Gonca Hanım ABD'de oyuncu olmayı denesin, bakalım bu kadar kolay ünlü olabiliyor mu...

kaynak sabah gazetesi tıklayınn 

günaydııın :)


22 Nisan 2015 Çarşamba

yarın tatil - 23 nisan çocuk bayramı




    

yarın 23 Nisan nedeniyle tatil çok şükür bi dinlenme yüzü görürmüyüz bilmiyorum ama tatil olması bile mutlu ediyor insanı :)
şimdiden küççük kardeşlerimizin 23 Nisan Çocuk Bayramını kutluyorum

21 Nisan 2015 Salı

fırında çipura


ayyy  çok mutluyum çünkü bugün dayım geldi bikaç günlüğüne birlikteyiz inşallah cuma günü de canım abim askerden gelecek :)) daha ne olsuun ..buhafta sevdiklerimle buluşma haftası :))


gelelim evi kokutmadan yaptığım  hafif sağlıklı balık tarifine fırında çipura ..
malzemeler
  • 2 tane çipura balık
  • 2 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz- karabiber
yapımı
patates ve soğanı halka halka dilimledim yağladığım tepsiye dizdim üzerine balığı oturttum  tuz ve karabiber serptim 190 derece fırında 30 dk kadar pişirdim.




20 Nisan 2015 Pazartesi

paydos kahvesi değil paydos suyu

 başlık süper oldu :))
sellaam herkeslere..
normalde bu saatlerde artık işlerimi bitirmiş sakinliğe geçmiş oluyorm çünkü mesainin bitmesine yarım saat kaldı.. ama kaç aydır kahve ve kokusundan rahatsız olduğum için içemiyorum , oldum olası çaylada aram pek iyi değildir bol bol su içiyorum ancak molalarımda da suyla keyif yapıyorum








cumartesi pazarımı hiç dinlenerek geçirmedim ve artık eminimki artık eskisi gibi bol bol dinlenemeyeceğim önümüzde ki günlerde banyolarım ve tuvalet tadilata girecek bebek odası ve yatak odasının yerleri değişecek bebek odası hazırlanacak ayyy inşallah güzel güzel hallolur gözümde çok mu büyütüyorum bilmiyorum ama düşündükçe bir tuhaf oluyorum ama yine de hayırlısı iyi olur inşallah





geçen gün rüyamda acılı salçalı dolmalar gördüm :) hemen annecimden istedim sağolsun yaptı da çok şükür yedim :))


 herkese şimdiden güzeeel huzurlu günler diliyorum buarada mesai de bitmiş benişlerden fırsat bulup da  yazana kadaaaar :))

17 Nisan 2015 Cuma

tavuklu tel şehriye çorbası( hasta çorbası)

selaaaam
havaların bi soğuk bi sıcak olması çoğunuza olduğu gibi beni de sersem yaptı.. çok ince giyinmeme rağmen son 2 gündür şifayı kapmış gibi görünüyorum özellikle geceleri boğaz ağrım artıyor korkuyorum grip falan olmaktan ilaç içme gibi bir imkanım olmadığı için beni perişan edeceğinden kendime korunma yolları arıyorumm..
işte kuşburnu ,limonlu sıcaksu, tavuksuyuna çorba bol limonlu falan bu şekilde ilerlemesini önliyorum diye düşünüyorum dün de işten gelir gelmez sıcacık bir çorba yapayım dedim
 hemen
bir tane kalçalı tavuk budunu 1 litre sıcak su olan tencerede pişirdim pişen budu tabağa aldım tavuk suyuna bir çay bardağı tel şehriye ve bir tatlı kaşığı dolmates salçası ve bir tatlı kaşığı biber salçasını bir iki dk karıştırdım şehriyeler pişene kadar budun etini didikledim pişen şehriyelerin üzerine ilave ettim tuz , karabiber ve 2 tane limon suyunu sıktım bir taşım kaynattım ve çorbam hazır.. kocamın ailesi dizisini bi süredir izlemiyordum çorbamı aldım ve tv karşısına geçtim iyi oldu bu çorba
eğer benim gibi nezlenin başlangıcındaysanız mutlaka pişirin sıcak sıcak için :))

16 Nisan 2015 Perşembe

kıymalı spagetti

makarnayı sade yemeği de çok severim ama bazende içine herşeyi atarım .. bu tarifim de biraz öyle oldu.
malzemeler
yarım paket spagetti makarna
300gr kadar kıyma
1 küçük kase mısır
1 küçük kase dilimlenmiş yeşil ve siyah zeytin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber ve tuz

yapımı
makarnayı haşladım süzgece bıraktım
kıymayı sıvıyağda  kavurdum  üzerine salçayı ekledim biraz daha kavurdum sonrada mısır ve zeytinleri ekledim kernara aldım. haşlanmış spagettiyi tekrar tencereye aldım 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile şöyle bir çevirdim hem birbirine yapışmasın hem de ısınsın diye
daha sonra önce spagettiyi sonra da kymalı sosu üzerine bıraktım..


15 Nisan 2015 Çarşamba

dr. oetker simit

selam selam herkesee bugün çok yoğundum şu saate kadar ekrana bakmaktan gözlerim sulanıyor yanıyor artık bu yazımdan sonra gözlerimi kapatıp dinlenmek istiyorum bi on dk tabi fırsat olursaa.
bu pazar simitçinin gevreeek nidaları ile uyandım :)) tabi ben üzerimi değiştirip 4 kat aşağı inene kadar simiçi gideceği için  simit alamadım neyseki evde dr. oetker simit paketi vardı da güzel güzel kaşarlı tombul simitler yaptım :))


 renk vermesi için olan karışıma iki yemek kaşığı pekmez ekledim bol bol olsun diye işe yaradı


 iki simitin içine dilimlenmiş mantar koydum birazda tuz gayet lezzetli oldu mantar seviyorsanız deneyin..
işte çıtır çıtır , sıcacık kaşarlı simitlerim oldu ..


daha öncede bu lezzeti içi boş birazda daha büyük haliyle yaptım detaylı anlatım için buraya mutlaka tıklayın :)

14 Nisan 2015 Salı

evde tek başıma :)

havalar soğuuk evden çıkasım yok buaralar ama bi türlü dinlenmek kısmet olmuyor maalesef  :(
akşamları da geç uyuyorum buaralar biraz yorgun hisediyorum kendimi..
geçen gün eşim evde değildi canım da çok feci çiğköfte istedi etli yiyemediğim için etsizini yapıyorum. zaten bir tek köfteyi deli gibi severek yiyorum :))
eşofmalarımı giynir giyinmez attım kendimi mutfağa hemen 1 küççük subardağı bulgur, bir küçük soğan, iki diş sarımsak biraz maydonoz ile yoğurdum mis gibi bir tabak köftem oldu :))
 tv de de Pİ'NİN YAŞAMI  filmi vardı bu 3. izlemem oldu harika bir film bence keyif yaptım köftemle :)

13 Nisan 2015 Pazartesi

mantı marka denemeleri

merhabalaar herkese güzel haftalar diliyorum..
geçen hafta pınar marka mantı almıştım marketten tadından hiç memnun kalmadım acayip hamurdu makarna olsa daha lezzetli olurdu diye düşünüyorum

 üzerine bolca baharatlı sos döktüm ancak öyle güzel oldu :)


dünde şahin marka mantı aldık yaptık ve çok beğendik lezzetini bikere kıyma tadını hissediyorsun ve hamur kütlesi olarak midene inmiyor :))






10 Nisan 2015 Cuma

5 günlük anne evi

selaaam biz bahar geldi diye sevinirken havalar buz oldu :((  şuan bu postu şakır şakır yağan yağmur eşliğinde yazıyorum :))
geçen hafta annemlerdeydim çünkü eşim istanbul a gitmişti iş için eşimden ayrılmak biraz beni hüzünlendirse de annem ve babamla eski günlerdeki gibi sabah akşam vakit geçirmek çok güzeldi hatta evden ayrılırken biraz duygulandım buarada annemle ben komşu mahallelerde oturyoruz evlerimizin arasında 10 dk yürüme mesafesi var :)) buna rağmen hüzünlendim işte :)
annemle bol bol yemekler hazırladık akşamları komşu gezmeleri yaptık babam erkenden uyuduğu için saat 21:30 gibi evden fırlıyorduk:) artık nezaman bukadar uzun onlarda kalırım bilmiyorum ama maceramız güzeldi annecimle :))
 sarmalar sardık, köfteler yuvarladık :)



herkese güzel hafta sonları diliyoruuum :)

8 Nisan 2015 Çarşamba

iki anne bir mutfak

merhabalaar bu gün sizlere yeni keşfetmiş olduğum bir youtube kanalından bahsedicem..
iki anne bir mutfak       belki bilenler takip edenler vardır ama bilmeyenler için paylaşmak istedim kanala bayıldım öncelikle .. bebek ve çocuk beslenmesi ile ilgili muhteşem tarifler var hafta da 4 tarif yayınlıyorlar hepsi de birbirinden yararlı  mutlaka gözatın derim :)


A- 101 DE BU HAFTAAA