- 2 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 çay bardağı şeker
- 2 buçuk bardak su
- 4 tane tuzsuz antep peyniri
- tarçın
- antep fistığı
yapımı...
irmiği tencereye alıyoruz ve margarinle kavuruyoruz.
ardından şekeri ilave ediyoruz karıştırıp suyu ilave ediyoruz .
biraz suyunu çekmeye başlayınca dilimlenmiş peynirleri ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. ocağın altını kısın. peynirler erimeye başlayınca tamamdır irmik helvanız olmuş.
servis tabaklarına alın ister fıstık ister tarçınla süsleyin
afiyet olsun..
oyyy harika olmuş bu helva, ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederiim :D
SilAy fena halde canım çekti ama şu Antep peyniri yerine konulacak başka peynir çeşidi varmı birde onu yazıverirseniz çık mutlu olacağız.
YanıtlaSilbence tuzsuz tüm kalıp şeklinde peynirler konulabilir ama tuzsuz olmalı
Silbir de sünebilmeli peynir. künefelere konulan peynir olabilir mesela
Silheeey sen çok faydalısın çok ama bi de bunların diyetini de yaaaaz :))))
YanıtlaSilben üzerine sıcak su içiyorum bol bol faydası var mı bilmem :)
Siloffffffff bu nefıs ve ben ttalı canavarı olarak bunu denemelıyım :) sevgıler
YanıtlaSilkesinlikle dene :)
Silsuper :)) cok canim cekti simdi ^^ tamda yaza girerken hiic hos degil boyl e paylasimlar :D ellerine saglik bende yapayim en kisa zamanda bari :D
YanıtlaSilSevgiler
ok ya az yersen bişey olmz bence çok ağır bir tatlı değil çünkü
Sil