blogumda birşeyler paylaşmayınca üzülüyorum artık bugün kaldığım yerden devam edeyim dedim. burası benim severek devam ettirdiğim uğraşlarımdan biri çünkü..
yaklaşık 20 gün önce annemle zeytinyağlı dolma yapmıştık ama paylaşmaya fırsatım olmamıştı..
malzemeler
- 50çay bardağı pirinç
- yarım kg soğan
- 5 tane büyükçe sarımsak
- yarım lt zeytinyağ hatta az olursa çoğaltabilirsiniz
- 4 yemek kaşığı biber salçası
- isteğe göre tuz
- karabiber
- tozbiber
- yeni bahar ( ben bolca koyuyorum çünkü aşırı lezzet veriyor)
20 tane dolmalık kuru patlıcan - 30tane kuru kırmızı biber
pirinçler yıkanır süzülür.
soğan ve sarımsak incecik kıyılır zeytinyağda hafif kavrulur salça ,baharatlar ve ardından pirinçler ilave edilir 15 dk kadar pişirilir .
bu sürede patlıcan ve biberler bir tencerece sıcak suda haşlanır.
sonra herbirinin içine 2 tatlı kaşığı koyulup ağızlar yassı bir şekilde tencereye konur.
2 su bardağı tuzlu ve ekşili su yapılır tencereye dökülür dolam taşı ile tencerenin ağzı kapatılır yaklaşık 40-45 dk çok harlı ateşte olmamak şartıyla pişirilir
ohh mis gibi çok severim canım ellerine sağlık...
YanıtlaSil:) ben de çok severimm
Silzeytinyağlılara bayılırımmmm,yaptıklarınız da enfes olmuştur kesiiiin :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler
evet çok leziz olmuşlardı :D
Silşahane ama tarifi değiştir bence,çünkü 50 çay bardağı pirinç yazıyoooo
YanıtlaSilyok öyle biz elli cay bardağı koyuyoruz. bol tutuyoruz içini de.
SilPirinc miktari dogrumu? Gerci biber ve patlican sayisida cok ancak yetmistir?? kuru patlican ve biber bulursam denemek isterim..elinize saglik olsun..
YanıtlaSilevet ancak yetişti. bir küçük kase kaldı onuda ben yedim :D
Silcahilliğimi bağışlayın dolam taşı nedir sevgiler..MEFER
YanıtlaSil