12 Haziran 2014 Perşembe

adım adım bulgurlu et köftesi tarifi

uzun zaman oldu bu yemeği yapalım ama fotoğrafları makinadan almam zaman alıyor :)) unutuyorum ..
köftenin tarifine gelince

malzemeler
  • 300 gr kıyma
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • tuz, karabiber, tozbiber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
sosu için
  • 5 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tane mantar bulyon 
  •  tuz

yapımı
ince bulgur ıslatılır. ekmek içi ıslatılır ve tüm malzeme karıştırılır. 15 dk buzdolabında bekletilir . yassı top şekli verilerek az yağda pişirilir . ardından bir çorba kasesinde hazırlanan domates sosu ilave edilir. köfteler sosu biraz çekene kadar pişirilir ve servise hazır.













son olarak da ertesi gün yenmek üzere artan mısırlı pirinç pilavı ve köfteleree boneleri geçirilip buzdolabına kaldırılır :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder