yazın ağır oluyor çünkü..yapmasından çok temizlemesi meşekatli bir yemek olan tavuk ciğerinin tarifini vereyim.
malzemeler
- bir kg tavuk ciğeri ( iki kişi için çok oluyor ama biz yaptık ertesi günde yeriz diye 2 kişiye yarım kg ideal :))
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- isteğe göre baharat biz karabiber , toz biber ve tuz kullandık
yapımı
ciğeri kan pıhtılarından iyice ayıklıyorsunuz .bir tek bu kısmı kötü zaten ben ayıklayamam :)) eşim ayıkladı. küp küp doğruyoruz.
yıkadıktan sonra kızmış yağın içine atıp güzelce altüst edip pişiriyoruz baharatlarını ekliyoruz
yalnız kapağını kapatın pat pat patlıyor..
ciğeri çok severim ama hiç tavuk ciğeri yemedim, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilbir gün dene canım :)
Sileline sağlık:) çok severim sakatatları.sulu yemek halini de dene çok güzel oluyor...
YanıtlaSildeneyelim bakalım nasıl olacak :)
Silcanım biz bayılırız buna
YanıtlaSilaynı şekilde ciğerleri soteleyip baharatlarını özellikle kimyon çok yakışır
tam pişmeden halka halka doğranmış kuru soğan biraz yeşil biber birazda istersen büyük doğranmış
domates hepsini yumuşayana kadar pişir mmmmmm mükemmel olur :)
aa evet bi sonrakine dediğiniz gibi yapalım hem kuruda olmaz teşekkürler :D
Sil