bu tatlıyı etimekle de yapıyorlar onun tadı da güzel oluyor ama orjinal ekmek kadayıfı bulur ve ekmek kadayıfı ile yaparsanız daha lezzetli olur.. bu tatlıyı haftasonu iftara davet ettiğim misafirlerime yaptım ve aşırı beğenildi sizinlede paylaşmak istedim :))bence ramazanda yapılabilecek güzel tatlılardan biri..
malzemeler
- 1 adet(paket ) ekmek kadayıfı
- 1 kg şeker
- 500 gram kaymak
- 1su bardağı çekilmiş fıstıkiçi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- su
yapımı
borcama ekmek kadayıfını koyun. sıcak- ılık suyu ilave edip üzerine bez örterek on dk kadar bekletin. Yumuşadıktan sonra temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Ağır ateşte, kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. vee hazır olan kadayıfı kaymakve antep fıstığı ile servis yapın :)
Süperr süper süperrr görünüyorr :P
YanıtlaSilEllerinize sağlıkk
teşekkür ederim rümeysacım :)
Silmerhaba takipçin oldum bana da beklerim
YanıtlaSilçok pratikmiş ama harika görünüyor, ellerine sağlık ;)
YanıtlaSil:)) teşekkürler canım
SilKayseriye gittiğimde yemiştim ve halen tadı damağımda, süper oldu bu tarifi görmek, ellerine sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim :DD
Sil