kaç gündür yazamadım çünkü fotoları atamadım bilgisayara :)) bi türlü vakit olmadı vs.
kışa hazırlık olarak şuan herkes bişeyler yapıyor ben de bu sene reçellerimi kendim yapayım dedim ve işe koyuldum.
her reçelden birer kg yaptım fazlasına zaten gerek yok ben çok aramam reçeli ama eşim çok seviyor buyüzden de dışarıdan almak yerine ben yapayım dedim.
çilek reçeli tarifi
malzemeler
- 1 kg çilek
- 1 kg şeker
- yarım çay kaşığı limon tuzu
yapımı
çilekleri ayıkladım. hemen şöyle bir suya tuttum detaylı yıkayınca çilekler eziliyor buyüzden çok çitileyemedim :))
sonra suyunu süzüp tencereye koydum üzerine bir kg şekeri ilave ettim ve 4-5 saat beklettim..
sonra yarım saat normal ateşte kaynattım. kaynadıkça yüzeye çıkan toz pembe birikimi aldım sürekli ve yarım çay kaşığı limontuzunu attım karıştırdım. sonrada ocağın altını kıstım 20 dk kısık ateşte kaynattım ve ocağın altını kapadım.soğuduktan sonra tencerenin üzerine tülbent tarzı bir örtü örttüm genelde yoğurt süzülen örtü diyeyim neyse işte örttükten sonra balkon da güneşte bir gün beklettim .. sonrada reçel kabına koyup buzdolabına yerleştirdim .. bu kadaaar çok da lezzetli oldu..:)
şeftali reçeli tarifi
malzemeler
- bir kg şeftali
- bir kg şeker
- yarım çay kaşığı limon tuzu
yapımı
çilek reçeli ile aynı buyüzden yeniden yazmaya gerek duymuyorum aynı şekilde yaptım.
şeftaliyi orta çekirdeğinden çıkardım ve zevke göre dilimledim biz küçük dilimli seviyoruz.
tencereye koydum üzerine bir kg şekeri ilave ettim ve 4-5 saat beklettim..
sonra yarım saat normal ateşte kaynattım. kaynadıkça yüzeye çıkan sarı birikimi aldım sürekli ve yarım çay kaşığı limontuzunu attım karıştırdım. sonrada ocağın altını kıstım 20 dk kısık ateşte kaynattım ve ocağın altını kapadım.soğuduktan sonra tencerenin üzerine tülbent tarzı bir örtü örttüm genelde yoğurt süzülen örtü diyeyim neyse işte örttükten sonra balkon da güneşte bir gün beklettim .. sonrada reçel kabına koyup buzdolabına yerleştirdim
dut reçeli tarifi
malzemeler
- 1 kg kara dut
- 1 kg şeker
- yarım çay kaşığı limon tuzu
yapımı
yine yukardaki gibi yaptım aynı şekilde yaptım farklı bir işlem uygulamadım.
dutları biraz suda yıkadım
tencereye koydum üzerine bir kg şekeri ilave ettim ve 4-5 saat beklettim..
sonra yarım saat normal ateşte kaynattım. kaynadıkça yüzeye çıkan pembe birikimi aldım sürekli ve yarım çay kaşığı limontuzunu attım karıştırdım. sonrada ocağın altını kıstım 20 dk kısık ateşte kaynattım ve ocağın altını kapadım.soğuduktan sonra tencerenin üzerine tülbent tarzı bir örtü örttüm genelde yoğurt süzülen örtü diyeyim neyse işte örttükten sonra balkon da güneşte bir gün beklettim .. sonrada reçel kabına koyup buzdolabına yerleştirdim
deneyenlere şimdiden afiyet olsun ağız tadıyla yeriz inşallah :))
hepsi çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :) reçel insanı değilim ama eşim olsaydı hepsini yerdi :))
YanıtlaSilsizde bizdenmişsiniz hazelcim :))
Silkahvaltıda tatlı bişeyler muhakak olmalı, reçel yoksa bal, nutella muhakkak ağzım tatlanmalı ama rengarenk reçel kavanozları ve onların iştah açıcı görüntüleri beni hep etkilemiştir, henüz kendim yapamasam da ısmarlıyorum annelere malum :)
YanıtlaSil:) aslında çok basit benim tarifi uygulayarak yapabilirsin..
Silay ne güzel görünüyorlar, eline saglik :)
YanıtlaSilNefis olmus canim eklerine saglik,bloguma ziyarete gelip yorum yapmanada ayrica cok mutlu oldum valla bende senin paylasimlarini ozlemisim,en kisa zamanda yine aktif olacagim instagrama sardim cok :) hemencecik ordan ekleyiveriyorum telden,kolaya kaciyorum anlayacagin ama blogun yeri apayri tabiki oyuzden sesim solugum cikmiyor yoksa paylasimlara devam yani:-) senin ig hesabin varmi takipleselim :) sevgilerimle canim
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar, bende kahvaltıda tatlısız yapamam diyenlerdenim..Ellerine sağlık..
YanıtlaSil