güzel bir 23 Nisan tatilinden sonra tekrar bir aradayız :P
dün sabah parka geziye çıktık eşimle artık malum yaz geldi spor yapmamız lazım haftanın 2-3 günü yürümek istiyorum.. ama bakalım inşallah olur. gezi sonrasından havanında güzel olmasını fırsat bilerek ailelerimizle pikniğe gittik.. kısaca hareketli ama güzel birgündü..
gelelim ekmek kebabının tarifine gecen günlerde yapmıştım paylaşmak bugüne kaldı..
malzemeler
- 2 tane pide
- 400 gr kıyma
- yarım kg yoğurt
- 2 diş sarımsak
- isteğe göre tuz karabiber pul biber
- yarım demet maydonoz
yapımı
ekmekleri bıçakla lokmalık doğradım. daha sonra actifrya koydum. szi tavayada koyabilirsiniz 5 dk kadar kıtırlaştırdım.
biryandan da yağlı kıymayı kavurup içine baharatları döktüm karıştırdım.
ayrı bir kapta özediğim yoğurdun içine sarımsakları rendeledim.
iki kişi olduğumuz için iki tabağa ekmekleri pay ettim üzerine güzelce sarımsaklı yoğurdu döktüm sonra kıymayı kıymanın üzerinede kıymış olduğum maydonozları serptim vee lezzetli ekmek kababım hazır..
oyy harika görünüyor
YanıtlaSilbende aynısını yulaf kepekli kreple yapıyorum hattaa 2-3 krepin arasına malzeme koyup
sarımsaklı yoğurtla kayseri yağlaması gibi harika oluyor
off ağzım sulandı ellerine sağlık, pideli olanını oğluma yapayım çok iyi fikir canım
seninkide güzel fikirmiş canım .. bu aralar yine yapıcam ben de gecen yaptığımda tadı damağımda kalmıştı :)
Silben de bunu köfteyle yaparım..bi de ekmekleri kıtırlaştırdıktan sonra kızgın yağ döküyorum üstlerine..tam bi kalori bombası ama leziz! :)
YanıtlaSilhımmm lezzetli olmalı denemek lazım. bizde ekmek makarnası var. bayat ekmek, pide vs. haşlanır. üstüne salçalı soğan kavrulur. yoğurtlanır :)
YanıtlaSilay bu ne böyle.. şahane görünüyor..
YanıtlaSil