24 Nisan 2014 Perşembe

ekmek kebabı tarifi

merhabalaaar
güzel bir 23 Nisan tatilinden sonra tekrar bir aradayız :P
dün sabah parka geziye çıktık eşimle artık malum yaz geldi spor yapmamız lazım haftanın 2-3 günü yürümek istiyorum.. ama bakalım inşallah olur. gezi sonrasından havanında güzel olmasını fırsat bilerek ailelerimizle pikniğe gittik.. kısaca hareketli ama güzel birgündü..

gelelim ekmek kebabının tarifine gecen günlerde yapmıştım paylaşmak bugüne kaldı..

malzemeler
  • 2 tane pide
  • 400 gr kıyma
  • yarım kg yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • isteğe göre tuz karabiber pul biber
  • yarım demet maydonoz

yapımı

ekmekleri bıçakla lokmalık doğradım. daha sonra  actifrya koydum. szi tavayada koyabilirsiniz 5 dk kadar kıtırlaştırdım.
biryandan da yağlı kıymayı kavurup içine baharatları döktüm karıştırdım.
ayrı bir kapta özediğim yoğurdun içine sarımsakları rendeledim.
iki kişi olduğumuz için iki tabağa ekmekleri pay ettim üzerine güzelce sarımsaklı yoğurdu döktüm sonra kıymayı kıymanın üzerinede kıymış olduğum maydonozları serptim vee lezzetli ekmek kababım hazır..


5 yorum:

  1. oyy harika görünüyor
    bende aynısını yulaf kepekli kreple yapıyorum hattaa 2-3 krepin arasına malzeme koyup
    sarımsaklı yoğurtla kayseri yağlaması gibi harika oluyor
    off ağzım sulandı ellerine sağlık, pideli olanını oğluma yapayım çok iyi fikir canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninkide güzel fikirmiş canım .. bu aralar yine yapıcam ben de gecen yaptığımda tadı damağımda kalmıştı :)

      Sil
  2. ben de bunu köfteyle yaparım..bi de ekmekleri kıtırlaştırdıktan sonra kızgın yağ döküyorum üstlerine..tam bi kalori bombası ama leziz! :)

    YanıtlaSil
  3. hımmm lezzetli olmalı denemek lazım. bizde ekmek makarnası var. bayat ekmek, pide vs. haşlanır. üstüne salçalı soğan kavrulur. yoğurtlanır :)

    YanıtlaSil
  4. ay bu ne böyle.. şahane görünüyor..

    YanıtlaSil