4 Nisan 2014 Cuma

yaprak sarma tarifi

malzemeler 
  • yarım kg yaprak
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • isteğe göre yenibahar
  • karabiber
  • pulbiber
  • tuz
  • limon tuzu
  • 1yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tane orta boy soğan
  • 8-9 tane sarımsak
yapımı 
yapraklar temizlenir ve 15 dk kadar kaynar suda bekletilir.
ayrı bir tencereye zeytinyağ konur ince doğranmış soğan ve sarımsaklar 10 dk kavrulur. baharatlar ve salçalar eklenir karıştırılır. yıkanmış pirinç eklenir 15-16 dk kadar kısık ateşte pişirilir. karışım biraz soğukduktan sonra sarma işlemine başlanır. tencerenin dibi yapraklarla kaplanır yanmasın diye ardından sarmalar dizilir. dolma taşı ile kapanır üzerine de bir bardak kadar limon sulu su eklenir ..
35 dk kadar pişirilir ..



sarmayı  sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz...
herkese güpgüzeeel haftasonları diliyorumm :)

6 yorum: