21 Kasım 2014 Cuma

lezzetli ! kabak yemeği

bu tarif kabağı sevmeyenlerin bile bu yemeği severek  yediği bir tarif.
örneğin eşim :) kabak sevmiyor ama tadımlık yiyeyim dedi bir tabak yedi ve beğendi.
eğer sizin evde de böyle problemler varsa deneyin derim :)


malzemeler
  • 4 tane küçük kabak
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz ve toz biber
  • çok az karabiber

yapımı
  • küp doğranmış biber yağda sotelenir.
  • salçalar ilave edilir kavrulur
  • önce kabak sonrada domates ilave edilir
  • 2 su bardağı su konur
  • baharatlar atılır 
  • yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir
  • pişmeye yakın dereotu serpilir ve servise hazır.


yemeğin yanına pirinç pilavı yaptım.



2 yorum:

  1. num numm nuuum çok severim çok da güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. bizim evdede kabak çok sevilmez.o yüzden muhakkak deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil