malzemeler
- 4 tane yufka
- 1 kg ıspanak
- 1 tane kuru soğan
- karabiber, toz biber, tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- yarım kalıp beyaz peynir
böreğin sosu için
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağ
üzeri için
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı kadar çörekotu
yapımı
- önce soğanı küp halinde doğradım yağda kavurdum üzerine de temizlenmiş yıkanmış ıspanakları ekledim baharatını attım ve soldurdum.
borcamı yağladım büyükçe yufkayı tek kat halinde bütün olarak açtım sos dan gezdirdim sonra bir tane yufkayı tekrar parçaladım tepsiye eşit olarak dağıttım üzerine sos ve ıspanaklı harçtan koydum.
bir tane yufkayı tekrar parçaladım sosladım sonrada yarım kalıp beyaz peyniri ve ıspanak harcını eşit olacak şekilde gezdirdim tekrar yufkayı yüzüne açtım kenarlardan taşan yufkayıda üzerine kapadım
böreği dilimledim kalan sos u da üzerine döktüm 2 saat buzdolabında beklettikten sonra yumurta sarısını sürdüm çörek otunu serptim ve fırına attım..
45 dk 190 derecede pişirdim.
Ben bazen ıspanagi çiğ olarak peynirle karıştırıp katıyorum böreğe, hem pratik hem daha az ölmüş oluyor:-)
YanıtlaSilacele olduğu zamanlar ben de soldurmadan ekliyorum :)
Silohh ne güzel çifte tat hem peynir hem ıspanak :) eline sağlık cicim.
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
Silellerinize sağlık ;) Ispanaklı böreğe bayılırım. Kokusu buraya kadar geldi...
YanıtlaSilteşekkürler ben de çok severim :))
SilBörek çok leziz görünüyor ellerine sağlık. Blogunu nasıl takibe alırım diye sormuşsun facebook hesabım yok. Blogumdaki izleyiciler bölümünden takip edebilirsin ilgine teşekkür ederim.
YanıtlaSil:) teşekkürler
SilTarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com