ve gerçekten vücuda iyi geldiğini düşünüyorum hele de bol limon sıkınca insan kendini daha iyi hissediyor.
özellikle grip, nezle veya halsiz olduğumuz zamanlarda ben bu çorbayı yapıyorum.
malzemeler
- 2 tane kalçalı tavuk but
- 1 lt su
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 su bardağı pirinç ( ben katı kıvamlı sevdiğim için su bardağı kullandım siz çay bardağı da kullanabilirsiniz)
- tuz- karabiber
yapımı
1 lt su tencereye koyulur tavuk butlar ilave edilir kaynamaya başlayınca salçası ve pirinci konur arada yüzüne biriken tavuğun tortusu alınarak tavuklar pişirilir .
pişmiş butları ayrı bir tabağa alınır ve biraz soğuttuktan sonra didilir didilen butlar çorbaya tekrar ilave edilir çorbanın tuzu karabiberi ve zencefili atılır bir taşım kaynattıktan sonra servise hazır.
salçayı her zaman kavuruyorum yoksa tadı ve kokusu hoşuma gitmiyor :(
YanıtlaSilbilmem hiç dikkat etmedim demekki kokmamış bana :)
SilBen de bloğumda sizinkine benzer iki çorba yayınladım.Elinize sağlık çok güzel gözüküyorlar.pembezambak.wordpress.com
YanıtlaSilsizinde elinize sağlık :)
Sil