- 3 tane iri bot patates
- 1 su bardağı pişmiş nohut
- 500 gr. kuzu parça et (önceden pişirilmiş kullandım)
3 su bardağı yoğurt - 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağ
sos için
- 1 yemek kaşığı safran
- 1 çay bardağı zeytinyağ
yapımı
- küp küp doğradığım ve tuzlu suda 1 saat kadar beklettiğim patatesleri tencereye ilave ettim ve yağda 8-10 dk kızarttım .
- önceden pişirmiş olduğum etleri tencereye koydum yağda 1 dk kadar çevirdim
- önceden pişmiş olan nohutları da ekledim karıştırdım
- 4 su bardağı su ilave ettim kapağı kapadım ve kaynattım patatesleri pişirdim.
- ayrı bi kaba yoğurdu aldım yumurtayı kırdım ve birazda tuz koydumve 10 dk kadar çırptım .
- çırpmak çok önemli yoksa yoğurt kesilir.
- yemeğin suyundan az az aldım yoğurda ilave ettim karıştırdım .
- tüm yoğurdu patateslerle buluşturdum
- bir taşım kaynattım
- ayrı bir tavaya bir çay bardağı zeytınyağı koydum ve yağı ısıttım sonrada safranı ilave ettim.
- sosu yemeğe döktüm ve servisini yaptım.
bu yemeğe en çok bulgur pilavı yakışıyor denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun :)
Ne şirin bir blog bayıldım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık aldım bu tarifi sevgiler
afiyet olsun tatlım :))
SilTam benlik tarif bayıldım:))
YanıtlaSil:)) denemelisin ozaman çok basit
SilSarımsak ve naneyle de harika olur gibi geldi:-) Eline sağlık:-)
YanıtlaSilolabilir tabi damak zevkine kalmış :)
Silbazıları yağ -naneli sos da yapabiliyor.
ama safranı böyle soslamayı ben daha çok yakıştırıyorum
Hoş güzel değişik bir tarif olmuş elbasan tava ile uzaktan akrabalığı var gibi geldi bana bu güzel tarifi denemek isterim eline sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSil:)) elbasan tavayı da çok severim tabi malzemeler aynı evet kullanım biçimleri farklı :)
Sil