21 Ağustos 2013 Çarşamba

mutfakta neler yaptım :))


 eşimle güllaç yaptık :) meyveyle süsledik çok lezzetli oldu. normalde bir bardak şeker konuluyormuş ama bizim aldığımız paketin üzerinde 1 kg yazıyordu iki kg süte bir kg şeker koyduk biraz şekerli oldu ama tatlı olduğu belli oldu :))



 ilkkez yayla çorba yaptım. tadı da bir güzel oldu anlatamam çok mutlu oldum. çok da kolaymış aslında :) gözümde büyütmüşüm birazcık
 annem içli köfte ve  yapmıştı bana sağolsun. buzluğa koydum yiyeceğimiz kadar kızartıyoruz iyi oluyor. işten eve gelince yemek yapmaktan genelde nefret ediyorum :(


 eşim kepekli minik ekmekcikler yaptı :)

 bende kısır yaptım güzel yaparım :))

 buzlu semizotu salatası yaptım.
 kısırımı top top porsiyon şeklinde yuvarladım iyi oluyor tabağa alırken

 bu minik bibercikleri de aşim balkonda saksılarda yetiştiriyor. minik olduğuna bakmayın çok lezzetliler :) tatları da acı
 haftasonu çaybahçesine gitmiştik kek yapayım dedim görüntüsüde tadı da güzel oldu bence.
güzel kek yapmanın püf noktası kesinlikle ortası boş kek kalıpları yoksa güzel pişmiyor ve kabarmıyor. bu keki 30 dk önceden ısınmış 165 derecede pişirdim.
babamla altı ezmeli kebap yaptık bu pazar biraz zahmetli ama lezzetine değer :) dedem bana gelmişti yemeğe çok sever diye yaptık :)
 mutfakta yaptıklarım şimdilik bu kadar :)
sevgileer

6 yorum:

  1. ne güzel ibr post olmuş cnm tek tek resimleyip güzel anlatmışsın. çok güzel görünüyorlar. çok hamarat buldum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmene sevindim canim cok hamarat degilimdir ama idare ediyoruz iste :-)

      Sil
  2. Akşam yemeğinden önce bakmak çok tehlikeli hele de benim gibi diyet yapmaya çalışan biri için, ellerinize sağlık, marifetli bir çift ile karşı karşıyayız anlaşılan :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek konusunda cok bilgim yok esimde hem merakli hemde seviyor ikimizde calisiyoruz e napalim herseyi birlikte yapiyoruz :-) aslinda ben de diyet yapmaya calisiyorum ama mumkun olmuyor :-)

      Sil
  3. MaşAllah diyorum da başka da bir şey demiyorum..

    YanıtlaSil