28 Nisan 2014 Pazartesi

haftasonu kahvaltıları - basit kahvaltılık tarifler

hepimiz için haftasonları çok önemlidir özellikle evinde kahvaltıya hasret çalışan bayanlar için :(
ben haftasonları da çok geç kalkmam erkenden kahvaltı faslını bitirmek isteyenlerdenim açıkcası ..
bu hafta da yine pratik ama lezzetli bi kaç çeşit kahvaltılıklar hazırladımm
 artık sera domateslerin yerini yerli domatesler almaya başladı markette yerli domatesi görünce hemen aldım sera domatesleri çok ihtiyaç olmadıkça almam kahvaltı masama da hiç koymam.. çok zararlı çünkü salatalara bile çok zorunlu olmadıkça koymadım ..
ben kahvaltılık domates biberin üzerine pulbiber, tuz, nar ekşisi, limon suyu ve zeytin yağından olan bir sos döküp öyle tüketmeyi seviyorum salatadan hallice :) kahvaltılık söğüş güzeldir :)


ayrıca yumurtalı ekmek yaptım bu haftasonu bukez faklı yaptım küp küp doğradığım ekmekleri çırptığım yumurtalarla karıştırdım sonrada 1 yemek kaşığı ısınmış yağ olan tavaya döktüm.. normal omlet yapar gibi pişirdim hem pratik hem de lezzetli oldu.



bu patatesleride soymadan güzelce yıkadım zaten taze patates olduğu için kabuğu üzerinde olduğu belli bile olmadı ki olsada ben kabuklu patatesi çok severim.. neyse işte güzelce yıkadım iri küpler halinde doğradım
tuz , pul biber , bir tatlı kaşığı yağla karıştırdım ve actifry a attım 20 dk da harika patateslerim oldu..


kahvaltıların olmazsa olmazı gibi birşey oldu bu simit :) ben çok ama çok severim ama bazen  bu çıtır simiti bulamıyoruz. neyse herzaman yaptığım güzel bir seçenek olan yoğurtlu kabak kızartmadan yaptım bu kez evden erken çıkacağım için sarımsak koymadım ki artık geçte çıksam koymam sarımsağı yaz geldi artık çiğ soğan ve sarımsağı yaz aylarında hiç sevmiyorumm :)
4 kabak güzelce yıkanır ardından doğranır kızartılır ve yoğurtla buluşturulur ... :)

7 yorum:

  1. sevgilimde kaldığım şu günlerde çok işime yarayacak bu yazı :)

    YanıtlaSil
  2. Biri hazırlasa da yesem ya :D Ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  3. Yumurtalı ekmeği ben hep böyle pişiririm çocuklara:-) Bizde onun ismi kedi yemeği. Babamın dedesi bahçedeki kediler için pişirtirmiş , oradan geliyor. Hem harika bir yemek yiyoruz hem de büyük dedeyi anıyoruz :-)

    YanıtlaSil
  4. çalışınca güzel ve uzun kahvaltılar hayal oluyor. hepsi de nefis :)

    YanıtlaSil