17 Nisan 2014 Perşembe

tavuk ciğeri

kış günleri biterken bi tavuk ciğeri daha yapalım dedik..
yazın ağır oluyor çünkü..yapmasından çok temizlemesi meşekatli bir yemek olan tavuk ciğerinin tarifini vereyim.
malzemeler 
  • bir kg tavuk ciğeri ( iki kişi için çok oluyor ama biz yaptık ertesi günde yeriz diye 2 kişiye yarım kg ideal :))
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • isteğe göre baharat biz karabiber , toz biber ve tuz kullandık

yapımı
ciğeri kan pıhtılarından iyice ayıklıyorsunuz .bir tek bu kısmı kötü zaten ben ayıklayamam :)) eşim ayıkladı. küp küp doğruyoruz.
yıkadıktan sonra kızmış yağın içine atıp güzelce altüst edip pişiriyoruz baharatlarını ekliyoruz
 yalnız kapağını kapatın pat pat patlıyor..


6 yorum:

  1. ciğeri çok severim ama hiç tavuk ciğeri yemedim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık:) çok severim sakatatları.sulu yemek halini de dene çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  3. canım biz bayılırız buna
    aynı şekilde ciğerleri soteleyip baharatlarını özellikle kimyon çok yakışır
    tam pişmeden halka halka doğranmış kuru soğan biraz yeşil biber birazda istersen büyük doğranmış
    domates hepsini yumuşayana kadar pişir mmmmmm mükemmel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa evet bi sonrakine dediğiniz gibi yapalım hem kuruda olmaz teşekkürler :D

      Sil