15 Mayıs 2015 Cuma

fırında somon balığı

hamilelikte  soğuduğun yiyecek ne derseniz sadece balık derim. eskiden çok severdim ama şimdilerde bana hiç cazip iştah kabartan yiyecek olarak görünmüyor açıkcası :) faydalı ya ondan ..
ama versinler köfte, hamburger vs yerim :)
neyse işte eşimin ısrarları sonucu yinede haftada birkez yemeğe çalışıyorum

malzemeler
2 dilim somon
1 yemek kaşığı zeytinyağ
biraz tuz, biraz karabiber
1 tutam yeşil soğan

yapımı
yağlı kağıdı tepsiye serdim ve üzerine balkları yerleştirdim malzemeleri üzerine serptim 200 derece fırında 20 dk pişti ..salata ile servise hazır..



9 yorum:

  1. çok severim çokça da yedim hiç bıkmadım bu aralar balık bulamıyoruz bitti artık :((
    sende bol bol yee sevmiyorum yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bizim balıkçılarda 1haftasonra kapatacaklarmış..
      yiyoruz mecbur :)

      Sil
  2. Somon en sevdigimiz baliklar arasinda,ama illa kilciksiz, derisiz olacak o yüzden Fileto aliyorum,bazende dondurulmus..Hafta da bir,iki yiyoruz.Tazeleri biterse dondurulmuslarida vitaminli,yakalandiktan sonra gemilerde temizlenip,donduruluyor..Iglonun vardir, sanirim...Afiyet olsun,bebise yarasin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iglonunukileri arasıra ben de alıyorum :) teşekkürler :)

      Sil
  3. gerçekten nefis görünüyor, evde pişirmeye üşenmesem ne güzel olacak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üşenmeyin 20 dk da pişiyor zaten at fırına pişsin modunda bir yemek uğraşa gerek yok :)

      Sil
  4. ellerinize sağlık :) Çok güzel görünüyor bende çok severim ama hamilelikte bende sanki biraz soğudum ...

    Sevgiler,

    http://yenihayatiminilkgunu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. merhabalar bloğunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım bende beklerim:)

    http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil