bu yemeği aslında salçalı yaparız ama bu kez yoğurtlu canımız çekti annemle yoğurtlusunu yaptık.
tamam salçalısının tadı ayrı ama bu da bambaşka bir lezzet mutlaka denemenizi öneririm..
malzemeler
2 su bardağı yoğurt
göz kararı su
4 tane kalçalı tavuk but
1 su bardağı pişmiş nohut
köfte için malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
300 gr yağsız kıyma
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 tane yumurta
isteğe göre tuz-karabiber
su
sosu için
3 yemek kaşığı nane
1 çay bardağı zeytin yağ
yapımı
ince bulgur geniş bir tepsiye alınır ve su ile 5 dk ıslatılır bulgur
yumuşayınca sırayla irmik ve baharatlar konulur yoğurulmaya
başlanılır.hamur kıvam aldıkça kıyma ve yumurta ilave edilir biraz daha
yoğurulduktan sonra un az az konulur hamur istediğimiz kıvama gelince
yuvarlamaya başlayabiliriz tüm hamuru küçük toplar halinde yuvarlıyoruz
ve kaynayan su dolu tencerede iki seferde 10 ar dk kaynatılır . sonra
süzülür ve soğumaya bırakılır.
çorbanın suyu için tavuklar tencerede kaynatılır pişişnce soğuması için çıkarılır ve pişmiş nohutlar ilave edilir. tavuklar didilir tekrar suya katılır ve bolbol çırptığımız yoğurt ilave dilir yavaş yavaş karıştırılır. bir tık kaynayınca köfteler ilave edilir ve naneli sos dökülerek servis yapılır.
çorbayı yaprak sarması ile servis edebilirsiniz yakışıyorlar..
yemeğin salçalı, ekşili ve etli hali için tıklayın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder