selaaam arkadaşlar..
geçen gün markette çok güzel karnabaharlar vardı alayım dedim hata ettim haşladım aman Allahım yok böyle bir koku felaket ..
onuda çok haşlamışım zaten çatalla ezdim sarımsak ve yoğurt döktüm ama kokusundan yiyemedim hoop çöpe gitti en güzeli salçalı sosla fırınlamak:)
siz nasıl seviyorsunuz karnabaharı :)
ya yemeğini yada kızartmasını yapıyorum kaynatırken suyun içine biraz süt koyuyorum :)
YanıtlaSilsüt mü hiç duymadım ama birdaha haşlamam ben :)) çiğ yerim öyle daha güzel ya da fırında :)
Silbiz daha çok yoğurt kabartma tozu un yumurta harç yapıp bu harca bulayıp fırında kızartıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurtla yiyoruz ama tabikide öncesinde haşlıyoruz haşlarken çok kötü kokuyor ben balkona haşlıyorum :)
YanıtlaSilmutlu günler
http://umudunyolcusu.blogspot.com.tr/
:) güzel yöntemmiş birdahakine sizinki gibi yaparım :)
SilSüt ,tavsiye ediliyor,Hazel yazmis zarten. Buhar üstünde haslaninca fazla koku yapmiyor .Blogumda karnabâhar kisiri tarifi var,haslanmâdan yapiliyor...Nefis..
YanıtlaSilKarnabahar corbasi var....
haşlanmadan daha güzel evet hemen bakıyorum :))
Silben haşlarım salata için ama hafif diri bırakırım. Sonrada üzerine sarımsaklı yoğurt :)
YanıtlaSilKokusundan dolayı hiç şikayetim olmadı.
diri bırakmak lazım evet birdaha yaparsam hafif diri bırakırım :)
Silben genelde haşlama severim. haşlarken suyuna sirke damlatmak kokusunu alırmış. ama sirke kokusunu ne yapıyoruz bu durumda bilemiyorum :)
YanıtlaSilBir de fırında bol baharat ile yapıyorum ama öncesinde gene hafif haşlıyorum :)
sanırım kokusunu almıyorum, yada çok haşlamadığım için kokmuyor :)
fırında bol baharatla yanında tavuk falan güzel oluyor :)
SilBen en cok haslama seviyorum uzerine tuz, limon ve sizma zeytinyagi sosu gercekten cok seviyorum ben:)
YanıtlaSil:) ben sevemedim
Silmail adresini bulamadım ;) bana boş bi mail atabilicen mi 😅 hazioz2013@gmail.com
YanıtlaSil