23 Haziran 2015 Salı

şekerpare reçeli

selaam arkadaşlar  haftasonu evimdeydim çok şükür dinlendim vs. bir de havalar sıcak olmasa ne güzel olur ama neyse sıcağa da ihtiyaç var :)

hazır evimdeyken bu hafta da şekerpare reçelimi yapayım dedim gerçi yayınlamadım daha ama geçen hafta da çilek reçelimi yapmıştım kısmet olursa ilerki günlerde de vişne reçelimi yaparım  ve reçel mevzusu kapanır :)
şekerpare reçelini  1 kg yaptım şekerde ilave olunca 1,5 lt kavanozum full doldu .



malzemeler
  • 1 kg şekerpare
  • 1 kg şeker
  • 1 fiske limon tuzu

yapımı
  • şekerpareleri yıkadım
  • çekirdeklerinden ayıkladım
  • 4 e böldüm
  • kısık ateşte şekerini de ilave ederek 1 saat pişirdim
  • kaynamaya başlayınca limon tuzunu serptim parmağımın ucuyla yarım çay kaşığı kadar
  • 1 kase kadar antep fıstığınıda sıcak su da beklettikten sonra ayıkladım ve reçel soğuduktan sonra kavanoza koyarken fıstıkları da ekledim.
  • kavanozu ağzı açık ama ince bir örtüyle örterek bir gün güneşte beklettim
  • kavanozun ağzını sıkıca kapatım ve  buzdolabını derinliklerine gönderdim :)
  • yapanlara şimdiden afiyet olsun.. mutlaka tarifimi deneyin sağlam tariftir :)

7 yorum:

  1. pek reçel sever değilim :) size afiyet bal şeker olsun, tepsimiz aynıymış onu gördüm bak hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Ben de asiri sevmem ama esim cok seviyor diye ona yapiyorum ha bi de lohusalikta yemem gerekmis annem oyle diyor :-)

      Sil
  2. ellerine sağlık. bu gün bende de kayısı reçeli var :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık, reçelleri çok severim. Fıstıklı hiç yememiştim ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fıstık hem görüntüsünü zenginleştiriyor hem de tadına lezzet katıyor öneririm :)

      Sil
  4. reçel severim ama kayısının kendisini yemek daha çok hoşuma gider.
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil