5 Ocak 2016 Salı

HANGİ SÜT POMPASINI ALMALI ?

selamlar herkesse

hamileyken doğumdan sonra gerek olur diye süt pompası aldım tercihimi de  chicko nun manuel süt pompasından yana kullandım .. almaz olaydım hiç bir işe yaramadı hiç süt falan çekmedi.. şuan bir tek biberonu işe yarıyor bazen saklama kabı olarak o da bilmiyorum ipek alışırsa sonra onuda kullanırım..
ben resimlerini kendimde olanla çekmiştim ama telefon hafızam ipeğin resimleriyle dolduğu için boşaltmak durumunda kaldım :) hard disk te kaldı resimler .. buyüzden internette buldum buraya ekledim ..

benden tavsiye almayın hatta pompa ihtiyacınız varsa mutlaka elektrikli alın elinize yazık zaten sağma işlemi çok sıkıcı birde elinizle olunca eziyete dönüyor ben bu pompayla sağarken parmağıma kramp girdi resmen.. sonuç süt falan gelmedi de çünkü kuvvetli bir çekişi yok.
neyse  doğum oldu çok şükür ama sütüm beş gün gelmedi buyüzden mama verdik doğal olarak.. ama 5 günlük çabalarım sonucunda süt geldi bu kezde bebiş emmedi tabi,silikon göğüs uçları aldık çeşit çeşit,  neler yapmadım alsın diye ama yok almadı.. bizde bari sağıp verelim dedik chicko nun manuel pompasından fayda göremeyince  ebebek ten elektrikli lansinoh marka süt pompası aldık
çift başlı bir pompa . çok memnun kaldım harika bir ürün gerçekten pompa arayışı içinde olanlar mutlaka lansinoh markayı alın derim 3 farklı sağım stili ve 8 farklı emiş gücü ,biberonları içinde, çok kuvvetli en son dereceye gelince acıyor okadar artırmaya gerek bile olmuyor..
ben bebişime 3 ay anne sütü verebildim çok olmamakla beraber.. çünkü iki saatte bir sağmak gerekiyor geceleri de 4 saatte bir ama ilk zamanlar bebekle uğraşmaktan günde 5-6 kez sağabildim sonra 3-4 e düştü derken sütüm azaldı sonrada bitti zaten..
pompayla uzun süre bebeğini besleyenleri biliyorum sadece anne sütüyle sanılanın aksine pompa sütü azaltmaz sürekli sağmadığımız için azalıyor.. ne diyelim işe de başladım zaten işe başladıktan sonra bu temponun içine girince nerede 2 saatte bir sağıcam ki çalışan anneler beni anlar kısmet ne diyelim ..
günümüzde ki mamalar çok şükür eskiye oranla daha zengin içerikli ..Rabbim tüm bebekleri hastalıklardan korusunn :)

2 yorum:

  1. Ben chicko nun elektiriklisini almıştım canım. Çok işime yaradı çok memnundum. Hızının ayarlanabilir olması çok iyiydi meesela. Manuel almak avantajlı değil. Zaten yeni annesin yorgunsun bir de o yoruyor:(

    YanıtlaSil
  2. Bilgim yok bu konuda ama büyük bir merakla okudum.

    YanıtlaSil