15 Temmuz 2014 Salı

kaymaklı ekmek kadayıfı

merhabalar :) bugün en sevdiğim tatlılardan biri olan kaymaklı ekmek tatlısının tarifini paylaşıcam..
bu tatlıyı etimekle de yapıyorlar onun tadı da güzel oluyor ama orjinal ekmek kadayıfı bulur ve ekmek kadayıfı ile yaparsanız daha lezzetli olur.. bu tatlıyı haftasonu iftara davet ettiğim misafirlerime yaptım ve aşırı beğenildi sizinlede paylaşmak istedim :))bence ramazanda yapılabilecek güzel tatlılardan biri..

malzemeler
  • 1 adet(paket ) ekmek kadayıfı
  • 1 kg şeker
  • 500 gram  kaymak
  • 1su bardağı çekilmiş fıstıkiçi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  •  su

yapımı
borcama  ekmek kadayıfını koyun. sıcak- ılık suyu ilave edip üzerine  bez örterek on dk kadar bekletin. Yumuşadıktan sonra   temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Ağır ateşte, kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. vee hazır olan  kadayıfı  kaymakve antep fıstığı ile   servis yapın :)

8 yorum:

  1. Süperr süper süperrr görünüyorr :P
    Ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  2. merhaba takipçin oldum bana da beklerim

    YanıtlaSil
  3. çok pratikmiş ama harika görünüyor, ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  4. Kayseriye gittiğimde yemiştim ve halen tadı damağımda, süper oldu bu tarifi görmek, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil