30 Ocak 2015 Cuma

griple savaş :(

selamlaaar
uzun zamandır yazamıyorum :(
hem işlerin yoğunluğu hem de griple savaşıyorum :(( nefes alamıyorum..


inşallah haftasonu bol bol dinlenirim de haftaya sağlıklı başlarım..

kendim için araştırdım ve bu yazıyı  buldum belki benim gibi hastalara  faydalı olur :)

Nezle olursak ne yapmalıyız? Bu mevsimde en çok sorulan soru. Tabii ki bir elimizde termometre diğer elimizde limonlu ıhlamur çayı, yorgan – döşek yatak istirahatı akla gelen ilk geleneksel çözümlerdir. Bunun yanında oldukça etkili olabilen ‘ev yapımı’ bazı tedaviler de çok faydalıdır.
Bulunduğunuz ortamı nemli tutun. Bol buharlı sıcak duş, sıcak su dolu bir kaseden buhar solumak, ve sıcak suyun içerisine nane içerikli karışımlar eklemek keyfinizi arttıracaktır.
Her zamankinden daha fazla sıvı içmeye özen göstermelisiniz. İçtiğiniz her bir bardak suya yarım limon sıkmanız çok faydalı olacaktır.
Sabah akşam yarım greyfurt yemek de etkili bir yöntemdir.
Yemeklere tavuk suyuna çorba ile başlamak en etkili yöntemlerdendir. Bu çözümü daha da etkili kılmak ve tavuk suyu çorbasını bir ‘bağışıklık çorbası’ haline getirmek istiyorsanız; bir miktar karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, sarımsak, zerdeçal, karabiber, limon suyu eklemelisiniz ve hepsini blenderden geçirmelisiniz. Sıcak bir kase tavuk suyu çorbasının boğazda şişkinliği azalttığı, boğaz mukozasını yatıştırdığı ve boğaz – burun tıkanıklığını azalttığı bilinmektedir.
Bir çay bardağı suya 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edip sık sık gargara yapın. Bu işlem tıkanıklık ve ağrıyı azaltır.
C vitamini tabletlerinden 1-2 gram alın.
100-300 bin ünite civarında D vitamini içeren ampullerden bir tanesini kırarak bir bardak yoğurda ekleyip yiyebilirsiniz.
Afrika sardunyası özünü eczaneden temin edip yetişkinler için günde iki kez 35-40 damlası yarım bardak suya eklenip aç karna içildiğinde iyileşme hızlanıyor.
Kara mücver özleri de yararlı bir bitkisel çözüm olabilir.


17 yorum:

  1. Gecmis olsun ilaçla 7 gün ilacsiz bir hafta derler bol bol c vitamini iyi gelir bir de ben bol bol polo seker yerim iyi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bana da naneli şeker iyi geliyor :) teşekkürler

      Sil
  2. geçmiş olsun :((
    yarın hava çok kötü olacakmış evde sıcacık otur bari :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol tatlım benimmm.
      aynen öyle yapıcam çıkmıcam evden :(

      Sil
  3. Gecmis olsun.

    Burun tikanikli icin Deniztuzlu su sprayleri satiliyor,Yan etkisiz olmasida iyir.Sisligi giderip, burun mukozasini nemlendiriyor.

    Yapibilirsen,burna tuzlu su cekmek,burun ici yikamasi gargarasi yapmak cok etkili,burda cok sik kullaniliyor ister aletli ister aletsiz...

    Deneyebilirsin belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy gecen senelerde tuzlu suyu burnuma çektim ama tüm gün genzim cayır cayır yandı cesaret edeceğimi sanmıyorum :))

      Sil
  4. Geçmiş olsun arkadaşım ya, hastalık geldi mi zor .
    Şimdi nasılsın?

    YanıtlaSil
  5. cok gecmıs olsun ayak altına bolca vıks surup corapla uyumak nefes almanın sahane yolu.....herkese soyluyorum kuuzmun kurtarıcısı sevgıler
    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil