yanılmıyorsam yarım kg haşlanmış kuru fasülye
yarım sucuk
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tane soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yapımı
soğanı yemeklik doğradım ve 1 yemek kaşığı yağda kavurdum
salçaları ilave ettim kavurdum.
sucukları minikçe doğradım ve kavurdum
önceden pişmiş fasulyeleri ekledim karıştırdım
malzemelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave ettim.
10-15 dk kısık ateşte bütünleşmeleri için pişirdim.
herhangi bir baharat eklemedim çünkü bol miktarda sucukta olduğundan rahatsız eder diye düşündüm nitekim de öyle oldu iyikide eklememişim..
yağı da sadece bir çorba kaşığı kullandım sucuğun yağı çok oluyor ağır olmaması için başka eklemedim.
yemeğin yanında pirinç pilavı yaptım ve sıcak sıcak servis ettim..
bakliyat haftada bir şart :)
YanıtlaSilsonrasını düşünemeden yemek gerekiyor :)
:)) aynen öyle canım kurufasülye de bol miktarda magnezyum varmış :)) ihtiyacım olan şeyler benim de
SilKış mevsiminin baş tacı yemeği, gerçi tüm zamanların.:) Ben hep etli yaparım.Ellerine sağlık.Afiyet olsun
YanıtlaSilSevgilerimle
kışın sucuklu yazın etli güzel oluyor yazın bunu yersek uyuyamayız zaten :))
Silkuru fasulye hem de sucuklu, süper! ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilPek aram yoktur kuru fasülye ile
YanıtlaSilben nohutçuyum ama içinde sucuk varsa yeme de yanında yat derim :)
:)) kışın yemek lazım çok vitaminli mişşş
Sil