6 Ocak 2015 Salı

etli patates tavası

kışın en çok sevdiğim yemeklerden biri patates tavasıdır.. ve çok yaparım.. işte tarifi

malzemeler
3 tane patates
1 tane soğan
4-5 diş sarımsak
4-5 salkım domates
4-5 sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağ
400 gr kadar julyen dilimlenmiş et
1 yemek kaşığı biber salçası
isteğe göre tuz, toz biber, karabiber, kimyon, köfte baharatı,
tepsi büyüklüğünde yanmaz fırın kağıdı  tepsi çok kirlenmesin..:))

yapımı

tüm sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde  doğruyoruz .
büyükçe bir kapta julyen eti, sebzeleri, baharatı, yağı, salçayı karıştırıyoruz..
yağlı kağıdı tepsiye serdikten sonra tüm harcı tepsiye döküyoruz
üzerini domates ve biberle süslüyoruz
önceden ısınmış 190 derece fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz..






9 yorum:

  1. patates ve etin mükemmel buluşması, ellerine sağlık :) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. güzel tarif!
    fırında patatesi ayrı severim et ile buluşunca da tadından yenmez misali:)
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle :)) çok seviyorum bu yemeği

      Sil
  3. Çok güzel..Yarın yapayım çocuklara..Ellerine sağlık..Et yemiyorlar ama patatesi seviyorlar..Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence bu tavanın içinde ki eti yerler hatta siz eti julyen değilde minin minik doğrayın ozaman farketmezler bile :)

      Sil
  4. su koymuyor musun hiç denemem gerek bu tarifi ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok şekerim su koymadım hiç.. 2 çorba kaşığı zeytinyağ koydum. birde domatesin suyu olur suya keser diye koymadım. dibi su olunca sevmiyorum da :)

      Sil
  5. Şahane olmuş .Senin yemek zevklerin ile benimkiler çok benziyor. :)

    YanıtlaSil