30 Mart 2015 Pazartesi

fırında levrek

malzemeler
  • kişi sayısına göre levrek
  • 1 tane soğan
  • 1 tane limon
  • isteğe göre tuz ve karabiber
  • yağlı fırın kağıdı
yapımı
levreklerin içine dilimlenmiş limon ve soğanlar yerleştirilir.
üzeri tuz ve karabiber ile ovulur.
tepsiye dizilir üzeri yağlı fırın kağıdı ile örtülür
önceden ısınmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir son 10 dk. fırın kağıdı tepsinin üzerinden alınır piştikten sonra afiyetle yenir..





 ben hazır çiğköfteyle seviyorum balığı isteyen başka salata veya meze çeşitleri ile süsleyebilir.

6 yorum:

  1. afiyet olsun :) levrek bizde dün vardı artık bol bol yemen gerek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk aylarda görüntüsüne bile nedense tahammülüm yoktu da şimdi iyi :))

      Sil
  2. Çok severim levreği...Ben içine defne yaprağı üstüne de tereyağ sürüyorum..Ayrı nefis oluyor.Ellerine sağlık..çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir daha ki sefere sizin yöntem ile yaparım teşekkürler :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık :) Balık pek yemem ama levrek gibi balıkları severek yerim :)

    YanıtlaSil