malzemeler
- 5-6 tane irili ufaklı kabak
- kabakları kızartmak için sıvıyağ
- 400 gr kıyma
- 2 tane soğan
- domates salçası
- isteğe göre baharat- karabiber,tozbiber, tuz kullandım -
- 1er yemek kaşığı biber ve domates salçası
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1su bardağı sıcak su
yapımı
kabakları 2 veya 3 parmak kalınlığında kestim. içlerini çay kaşığı ile oydum kızarttım yağını salması için dinlendirirken küçük bir tencerede önce yağla soğanı ardından kıymayı kavurdum salça ve baharatlarını attım biraz daha kavuduktan sonra ılıttığım kıymalı harcımı kabaklara pay ettim. borcama dizdim artakalan kıyma harcım vardı onuda borcamın ortasına döktüm salçalı sos umu yaptım ve 190 derece fırında 20 dk pişirdim.
yanında şehriyeli pirinç pilavı ile servis ettim..
yüzeyi yanmadı sos a isot koyduğum için kararmış |
çok lezzetli görünüyor afiyet olsun :) evde şu an tadilat var bizim akşam yemeği lahmacun olacak sanırım :)
YanıtlaSil:) afiyet olsun tatlım :)
SilÇok güzel görünüyor..deneyceğim..
YanıtlaSilŞİMDİDEN AFİYET OLSUN OZAMAN :)
Sil