27 Mart 2015 Cuma

kabak oturtma tarifi

selaam herkese hazır haftasonuna giriyorken sevdiğim tariflerden birini paylaşmak istedim ..


malzemeler
  • 5-6 tane irili ufaklı kabak
  • kabakları kızartmak için sıvıyağ
 iç harcı için
  • 400 gr kıyma
  • 2 tane soğan
  • domates salçası
  • isteğe göre baharat- karabiber,tozbiber, tuz kullandım -
  • 1er yemek kaşığı biber ve domates salçası
sos için
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1su bardağı sıcak su

yapımı

kabakları 2 veya 3 parmak kalınlığında kestim. içlerini çay kaşığı ile oydum kızarttım yağını salması için dinlendirirken küçük bir tencerede önce  yağla soğanı ardından kıymayı kavurdum salça ve baharatlarını attım biraz daha kavuduktan sonra ılıttığım kıymalı harcımı kabaklara pay ettim. borcama dizdim artakalan kıyma harcım vardı onuda borcamın ortasına döktüm salçalı sos umu yaptım ve 190 derece fırında 20 dk pişirdim.
yanında şehriyeli pirinç pilavı ile servis ettim..

yüzeyi yanmadı sos a isot koyduğum için kararmış




4 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor afiyet olsun :) evde şu an tadilat var bizim akşam yemeği lahmacun olacak sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor..deneyceğim..

    YanıtlaSil