üzerimde kırgınlık var grip olurum diye endişeleniyorum :((
dün akşam eve giderken ne yesek diye düşünürken ben tercigimi özbek pilavı salata da eşim sarımsaklı çorbadan yana kullandı :)
geçitk ocağın başına herkes kendi yemeğini yaptı ( eşim diyette de biraz, pilav yemek yerine çorba yemek istedi) yemekler pişince o bana çorbasından ben ona pilavımdan ikram ettim böyle değişik bir çiftiz işte :))
neyse gelelim özbek pilavının yapımına dondurucuda önceden kavrulmuş etim vardı buyüzden kolay oldu. pilavın içine havuç da ekleyebilirsiniz ama ben tercih etmedim bukez
- 300 gram kadar doğranmış pişmiş kuzu eti
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
yapımı
pişmiş olan eti tencereye aldım yağ ve salça ile 5 dk kavurdum bir subadağı kadar kaynamış su döktüm ve kaynamaya bıraktım buarada pirinçleri haşladım süzdüm özleşen salça ve ete pirinci ilave ettim 2-3 dk. kavurdum. üzerini iki parmak geçecek şekilde göz kararı suyunu koydum kapağı kapadım ve pişmeye bıraktım.. 5 dk dinlendirdikten sonra servise hazır.
çorbaya gelince klasik mercimek çorbası ama yine de tarifini yazayım.(sarımsak koymayabilirsiniz normalde ben koymam)
malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çorba kaşığı pirinç
- bir tutam tuz
- 2 diş sarımsak
yapımı
mercimek ve pirinç yıkanır ocağa alınır ardından tuzu ve kaynamış su ilave edilir yarım saat kadar kaynatılır. pişince isterseni blander da çekebilirsiniz ama biz tercih etmedik. eşim üzerine sarımsakları rendeledi ve çorba piştikten sonra ilave etti bence biraz yoğun oldu ama öyle seviyor öyle yaptı :) deneyenlere şimdiden afiyet olsun ...
Ozan da mercimeği illa blenderdan geçirtiyor bende böyle taneli severim :) Akşam yapsam mı acaba :**
YanıtlaSilyap canım yarım saatte hazır zaten bol limonla iç şifa olsun :)
SilYaptığın özbek pilavını bizimkilere etli pilav diyorum.Çok sevilir.
YanıtlaSilİkinizinde elinize sağlık, afiyet ve şifa olsun.
Sevgiler
teşekkürler :)
Sil