24 Haziran 2015 Çarşamba

babalar günü - analı kızlı yemeği :)

bu pazar malum babalar günüydü böyle günleri hem seviyorum hem sevmiyorum aslında ..
seviyorum sevdiğimiz insanları mutlu etmek için güzel bir gün ama bir yandan da babası olmayanlar için çok üzücü bir gün misal eşim babasını kaybetmiş yıllar önce .. onun adına ve başka arkadaşlarım adına çok üzülüyorum:(  hele bazıları insanın gözüne sokar gibi kutluyorlar çok gıcık oluyorum..

bu pazar annemlere gittim erkenden çünkü birlikte yemek yapacaktık. babalar gününde analı kızlı yaptık :D biraz isabet bir yemek olmuş ama tamamen tesadüf oruçlu olan annem için biraz zahmetli bri yemekti ama yaptık işte :)
 kızlaaaar
 ve analarıı
 gerçekten zahmetli ama lezzetine değen bir yemek kendisi..

yemeğin tarifi için tıklayın
yukarıda ki link yemeğin genel anlamda tarifini içermekte yalnızca annelerin eksik o da zaten dışı aynı hamurdan içine sadece kavrulmuş kıyma ve ceviz içi ekleniyor okadar tarif bire bir aynı yani..

ramazanda denemek isterseniz muhteşem bir yemek öneririm :)

6 yorum:

  1. oy oyy muhteşem görünüyor, ben çorba sanıyordum analı kızlıyı ama bu aşmış kendini :) bunu yapan eller dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy canım benim çok teşekkürler:) yok ya çorba değil zahmetli bir yemek aslında ..

      Sil
  2. Aslında eskiden bende anneler babalar günü çok heyecanla kutlardım. Sonra, etrafımdaki insanların sevincimden dolayı hüzünlendiğini görünce vazgeçtim Ailem uzakta olduğu için telefonla kutlayabiliyorum..Ne mutlu sana ailenle berabersin. Çok severim bu yemeği.Annenin ve senin ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, yöresel yemekler yapan İstanbul'da bilindik bir restaurantta deneyip çok beğenmiştim evde daha hiç yapmadık. Benim de aklımda olsun. Bazı yerlerde gerçekten çorba diye geçiyor ama bildiğin ana yemek Analı Kızlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah :) aynen öyle bu yemekten bir tabak yeyince kesiliyorsun zaten çorba olması imkansız okadar zengiz içerikli bir yemekki etiyle bulguruyla nohutuyla hem de emek istiyor :)

      Sil