- 1,5 su bardağı pirinç
- yarım tavuk
- biraz tuz tozbiber karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- yarım su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı salça
tavuğu suda haşlıyoruz.suyunu dökmüyoruz tabii
:) pirinci kaynar suda yıkadıktan sonra bir kaba süzüyoruz önce bir
tencereye sıvı yağı koyuyoruz.ardından 3 su bardağı tavuksuyunu ve
nohutu atıyoruz birazcık kaynayınca 1 yemek kaşığı salçayı içinde
karıştırıyoruz. pirinci ekliyoruz . kuvvetli ateşte suyunu çeksin
suyunu çektikten sonra altını kısın birazda öyle pişiyor sonra ocağın
altını kapatın dinlendirin ve tavukları elinizle didikleyin çok ufak
olamasın resimdeki gibi pilavın üzerine veya yanında servise hazır :)
ben pirpirim salatası ve turşu ile servis yaptım .
ayranıda unutmuşum :)) sonra kalkıp eşim yaptı :))
ben pirpirim salatası ve turşu ile servis yaptım .
ayranıda unutmuşum :)) sonra kalkıp eşim yaptı :))
KSİN KARAR ERDİM YA HATAYLI YA DA ANTEPLİSİNİZ.
YanıtlaSil:-) yaklastiniz buarada blogunuzun izleyicisi oldumm. Cekilisime katilmak istermisiniz
YanıtlaSil