21 Eylül 2012 Cuma

tavuklu pilav


  • 1,5 su bardağı pirinç
  • yarım tavuk
  • biraz tuz tozbiber karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • yarım su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı salça



tavuğu suda haşlıyoruz.suyunu dökmüyoruz tabii :) pirinci kaynar suda yıkadıktan sonra bir kaba süzüyoruz önce bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz.ardından 3 su bardağı tavuksuyunu ve nohutu atıyoruz birazcık kaynayınca 1 yemek kaşığı salçayı içinde karıştırıyoruz.  pirinci ekliyoruz . kuvvetli ateşte suyunu çeksin suyunu çektikten sonra altını kısın birazda öyle pişiyor sonra ocağın altını kapatın dinlendirin ve tavukları elinizle didikleyin çok ufak olamasın resimdeki gibi  pilavın üzerine veya yanında servise hazır :)

ben pirpirim salatası  ve turşu ile servis yaptım .

ayranıda unutmuşum :)) sonra kalkıp eşim yaptı :))

2 yorum:

  1. KSİN KARAR ERDİM YA HATAYLI YA DA ANTEPLİSİNİZ.

    YanıtlaSil
  2. :-) yaklastiniz buarada blogunuzun izleyicisi oldumm. Cekilisime katilmak istermisiniz

    YanıtlaSil