27 Ekim 2014 Pazartesi

kepekli pizza tarifi

merhabalaar hepimize güzel günler  diliyorum..
benimki biraz stresli başladı ama neyse geçti ..
ben çook önceden çok önceden de dediğim kurban bayramında  bir kahvaltı davetinde yapmış olduğum kepekli pizza tarifini  paylaşıcam nezamandır paylaşmak istiyordum ama kısmet olmadı.

aceleye geldi yakından çekemedim
malzemeler
hamur için

2 su bardağı kepekli un
1 tatlı kaşığı instant maya
yarım çay  bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı ılık su
1 tutam tuz
1 tutam şeker






sos için
1yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı acılı ketçap
tuz-tozbiber-karabiber- kekik
1 yemek kaşığı çiçekyağ

süslemeler için 
"miktarlarını siz kendinize göre ayarlayın "
mısır
kaşar peyniri "rendelenmiş"
yeşil biber kırmızı biber
dilim yeşil ve siyah zeytin
sucuk
salam
mantar


 yapımı

tüm hamur malzemelerini kaba aldım karıştırdım daha sonra da mermerin üzerine alıp güzelce yoğurdum biraz sert bir hamur elde ettim sonra bu hamuru streçleyip bir gece buzdolabında beklettim.
sabah merdane ilşe hamuru açtım güzelce borcama yerleştirdim
sos için olan malzemeleri kasede karıştırıp hamurun yüzeyine sürdüm sonra malzemeleri yerleştirdim. kaşarı pizze piştikten sonra serptim üzerine fırın sıcaklığında eridi ve sonrada servise hazıır.
pizza 185 derece fırında 30-40 dk arası pişti.

biara sol tarafta duran ökçenin tarifini de paylaşıcam

kendim yaptım diye söylemiyorum okadar güzel okadar bereketli doyurucu bir pizza olduki :))
çok beğenildi..hatta artanlardan paket bile istediler :)


8 yorum:

  1. Ellerine sağlık :) Jenerik de gördüm hemen merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. bende evde sık sık pizza yapıyorum. Kepekli un kullanmayı da çok seviyorum, kendime bir iyilik yapmış gibi hissediyorum. Ev pizzasının tadı başka.. isteğin malzemeyi koy.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil