5 Aralık 2014 Cuma

yağlı pişirme kağıdında tavuk budu

günün ikinci kahvesini içerken yağlı pişirme kağıdında yaptığım tavuk budu ve patateslerin tarifin, paylaşmak istedim.
fırında tavuğu yaparken iyice pişsin istiyorum öyle seviyorum çünkü bazen kızarıp yanabiliyor bukez farklı bir yöntem denemek istedim.önceden marine ettiğim tavuk butlarını yağlı pişirme kağıdına sardım öyle pişirdim güzel de kızardı.

malzemeler
 kişi sayısına göre kalçalı tavukbudu
1 çay bardağı yoğurt
istediğiniz baharat
 bir yemek kaşığı salça

yapımı
tavuk butları yoğurt, baharat, salça ile iyice karıştırıp buzdolabında 5-6 saat bekletin. tavuk butlarını yağlı kağıda sarın ardından önceden ısınmış 200 derece fırında 40 dk kadar pişirin.isteğe göre tepsinin kenarına dilim patates de dizebilirsiniz.
yemeğin yanına pilav olarak canım mercimekli pilav istediği için bu pilavı yaptım siz pirinç pilavı da yapabilirsiniz. yağlı kağıdı mutlaka deneyin :))

5 yorum:

  1. mutlaka deneyeceğim, oğlum çok seviyor çünkü tavuk budunu, çok teşekkürler, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Mercimekli bulgur pilavi sahane yakisir.Ellerine saglik.Istah acici duruyor hepside :)

    YanıtlaSil
  3. uffff ya bak ben her gün yiyom tavuk. bunu da yapayım :)

    YanıtlaSil