9 Temmuz 2014 Çarşamba

sarımsak sevmeyenler okusun :)

 
Uzmanlar sarımsağın içindeki alisin isimli, sarımsağa kokusunu veren sıvı kısımın bu faydayı sağladığını düşünüyor. Bu kimyasal sadece enfalamasyonu önlemiyor ayrıca serbest radikallerin vücuda verdiği zararı da önlüyor. Çin'in araştırması 2003 yılından 2010 yılına kadar 4 bin 500 yetişkin ve 1424 kanser hastasının dataları kontrol edilerek yapıldı. Sonuçlar gösterdi ki sigara içmeyenlerde sık sarımsak tüketimi akciğer kanseri riskini yüzde 44 önlüyor.
İLTİHABI ÖNLÜYOR
Güney Avustralya Üniversitesi'nde daha önce yapılan bir çalışmada da sarımsağın bağırsak tümörlerinin oluşması riskini azalttığını, başka bir çalışma da sarımsağın soğuk algınlığı ve enflamasyonu yani iltihabı önlediğini ortaya koydu. Araştırma Cancer Prevention Research (Kanser önleme araştırmaları) isimli bilimsel dergide yayınlandı.
 

kaynak hürriyet.com.tr

6 yorum:

  1. Bir sarımsak sever olarak okudum :)) Bazı yemekleri sarımsaksız düşünemiyorum ki çoğu yemeğe de koyarım kendisini.Bence sevmeye çalışmakta fayda var,bilindiği gibi soğan,sarımsak doğal antibiyotik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çiğ sevmiyorum özellikle yaz aylarında hiç tüketilmesin diyenlerdenizm ama faydalı bir yiyecek :DD

      Sil
  2. Sarımsak sevilmez mi, onsuz yemekler lezzetli olur mu, aslaaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Çok tüketmem ama evet yaa yemek gerek çok yararlııı :))

    YanıtlaSil
  4. toplum içinde kötü bir koku ve etki bırakabiliyor ama o da sakız ve diş macunu ile çözümlenebilir sanırım, çiğ olmasa da her yemeğe atılmalı hatta ben salata sosuma bile ekliyorum bu ara lezzeti inanılmaz değişiyor ;)

    YanıtlaSil