13 Ocak 2015 Salı

sucuklu kuru fasülye tarifi

malzemeler
yanılmıyorsam yarım kg haşlanmış kuru fasülye
yarım sucuk
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tane soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası




yapımı
soğanı yemeklik doğradım ve 1 yemek kaşığı yağda kavurdum
salçaları ilave ettim kavurdum.
sucukları minikçe doğradım ve kavurdum
önceden pişmiş fasulyeleri ekledim karıştırdım
malzemelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave ettim.
10-15 dk kısık ateşte bütünleşmeleri için pişirdim.
herhangi bir baharat eklemedim çünkü bol miktarda sucukta olduğundan rahatsız eder diye düşündüm nitekim de öyle oldu iyikide eklememişim..
yağı da sadece bir çorba kaşığı kullandım sucuğun yağı çok oluyor ağır olmaması için başka eklemedim.
yemeğin yanında pirinç pilavı yaptım ve sıcak sıcak servis ettim..

8 yorum:

  1. bakliyat haftada bir şart :)
    sonrasını düşünemeden yemek gerekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) aynen öyle canım kurufasülye de bol miktarda magnezyum varmış :)) ihtiyacım olan şeyler benim de

      Sil
  2. Kış mevsiminin baş tacı yemeği, gerçi tüm zamanların.:) Ben hep etli yaparım.Ellerine sağlık.Afiyet olsun
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kışın sucuklu yazın etli güzel oluyor yazın bunu yersek uyuyamayız zaten :))

      Sil
  3. kuru fasulye hem de sucuklu, süper! ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Pek aram yoktur kuru fasülye ile
    ben nohutçuyum ama içinde sucuk varsa yeme de yanında yat derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) kışın yemek lazım çok vitaminli mişşş

      Sil