18 Mart 2014 Salı

peynirli irmik helvası

malzemeler
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 buçuk bardak su
  • 4 tane tuzsuz antep peyniri
  • tarçın
  • antep fistığı

yapımı...
irmiği tencereye alıyoruz ve margarinle kavuruyoruz.
ardından şekeri ilave ediyoruz karıştırıp suyu ilave ediyoruz .
biraz suyunu çekmeye başlayınca dilimlenmiş peynirleri ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. ocağın altını kısın. peynirler erimeye başlayınca tamamdır irmik helvanız olmuş.
servis tabaklarına alın ister fıstık ister tarçınla süsleyin
afiyet olsun..



11 yorum:

  1. oyyy harika olmuş bu helva, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ay fena halde canım çekti ama şu Antep peyniri yerine konulacak başka peynir çeşidi varmı birde onu yazıverirseniz çık mutlu olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence tuzsuz tüm kalıp şeklinde peynirler konulabilir ama tuzsuz olmalı

      Sil
    2. bir de sünebilmeli peynir. künefelere konulan peynir olabilir mesela

      Sil
  3. heeey sen çok faydalısın çok ama bi de bunların diyetini de yaaaaz :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben üzerine sıcak su içiyorum bol bol faydası var mı bilmem :)

      Sil
  4. offffffff bu nefıs ve ben ttalı canavarı olarak bunu denemelıyım :) sevgıler

    YanıtlaSil
  5. super :)) cok canim cekti simdi ^^ tamda yaza girerken hiic hos degil boyl e paylasimlar :D ellerine saglik bende yapayim en kisa zamanda bari :D
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ok ya az yersen bişey olmz bence çok ağır bir tatlı değil çünkü

      Sil