7 Temmuz 2014 Pazartesi

omaç ( ekmek köftesi )

merhabalaar  yeni bir haftaya başlamış bulunmaktayız bugün çabuk bitsin istiyorum çünkü çok yoruldum soluksuz çalışıyorum sabahtane buyana.. :((
normalde yaz ayları benim için biraz durağan geçerdi ama ramazan dolasıyla işler çoğaldı.. neyse gelelim bugünki nefis tarifimize..
omaç - ekmek köftesi hem pratik hem lezzetli hem doyurucu hem de evdeki ekmekleri değerlendirmek için nefis bir yemek..


malzemeler
  • 2 bayat ekmek
  • 2 domates
  • 2 biber
  • yarım demet maydonoz
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2yemek kaşığı biber salçası
  • isteğe göre tuz, tozbiber, karabiber
  •  yaklaşık bir çorba kase dolusu küp doğranmış peynir
  • 1su bardağı sıvıyağ
yapımı
ekmekler minikçe elde parçalanır . ayrı bir kapta minikçe doğranmış olan biber ,domates, soğan-sarımsak , peynir eklenir . baharatlar , salça ve doğranmış ekmekler ilave edilir ve güzelce yoğurulur. harç elinizde top şekline gelebilir kıvama gelince yaklaşık 5 dk sonra yağ ve ince kıyılmış maydonoz eklenir karıştırılır ve servise hazır..

12 yorum:

  1. Cok ilginc bir yemek.Ilk defa rastliyorum.Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Bende ilk defa ördüm ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik ve güzel bir tarif
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. aaa hemde pişirmeden, çok değişikmiş :)

    YanıtlaSil
  5. Harika bir tarif, özellik Ramazan'da bizde çok ekmek artıyor. Ellerine sağlık.:)

    YanıtlaSil
  6. Antakya da çokyaparlar ellerinize sağlık..:))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Evet çok güzel ellerinize sağlik

    YanıtlaSil