8 Eylül 2014 Pazartesi

domatesli bulgur pilavı- semizotlu cacık

merhabalaar herkese iyi güzel hoş haftabaşlangıçları diliyorum :))
bugün benim için çok güzel ve özel çünkü biricik aşkım eşimin doğumgünüüüü :) ona güzel sürpizler falan hazırladım inşallah sıkıntı olmadan gerçekleştiririm :))

neyse gelelim tarifimize :)) bu yemeği ben gecen hafta falan yapmıştım sanırım cumartesi günü evden çıkıcaktım akşam eve geldiğimde yemek hazır olsun diye hazırlayıp kaçmıştım..ben bu pilavı çok seviyorum bu yazda bol bol yaptım domatesin zamanıyken daha lezzetli oluyor ..
ayrıca bu pilavı çok yapıyorumki kalanı hafta içi pilav olarak elimde bulunsun pilavın yanınada tavuk sote, et sote, şinitzel tarzı bişeyler yapıyorum güzel oluyor hazırca yani :)
gecen haftalar ev çok sıcak olduğu için yemeklerimizi tepsiye koyup klimaya koşuyorduk.. kaç zamandır mutfakte yemek yiyemedik ama artık hava serinledi de bizde rahatladık :))

domatesli bulgur pilavı

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane yeşil biber 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağından biraz fazla  zeytinyağ 
  • bir tane et bulyon

soğan ve biberi doğradıktan sonra yağda soteliyorum sonra domatesleri soyup minikçe doğruyorum ilave ediyorum ve kapağı kapatıyorum. domatesler biraz ezilince salça ve baharatları atıyorum ben tuz karabiber ve pul biber kullandım. karıştırıyorum sonrada 2 su bardağı bulguru tencereye döküyorum şöyle bir karıştırdıktan sonraaa üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak su koyuyorum önce harlı ateşte tıkırdatıyorum sonrada ocağın altını kısıyorum. su çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyorum..
benim tencereler döküm olduğu için ocağın altını kapasamda pişirmeye devam ediyor. buyüzden biraz suluyken kapatıyorum altını daha lezzetli oluyor. almak isteyen varsa döküm tencereler gerçekten bu açıdan çok kullananışlı pişirdiğiniz yemeği 2-3 saat sonra yemek isteseniz bile sıcak bulabiliyorsunuz..














semizotlu cacık
 semizotlarını saplarından ayırıyorum yıkıyorum  doğramadan 3 kepçe yoğurda karıştırıyorum birazda tuz tamamdır..

yenmek üzere kapağı kapatılıp kaldırılır :)


8 yorum:

  1. Cook saglikli ve güzel gözüküyor.Bende sebzeli daha cok severim ama esim ve oglumdan dolayi yapamiyorum.
    Afiyet olsun ve elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Ben de böyle severim bukgur pilavını ama oğlanlar söylenince arada sade pişiriyorum.

    YanıtlaSil
  3. bende bulguru acı biberli bol domates soslu severim azıcık sulu olacak Ozan'da kuru sever :)) her haliyle lezzetli olur semiz otuna da bayılırım daha varsa akşama sana gelelim yemeğe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) gecen hafta yapmıştım pilav bitti ama sen gel ben tazesini yaparım sana canım :)

      Sil
  4. bayılırım, üstelik havalar da serinledi bulgur pilavı, cacık oh mis mis, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil