13 Kasım 2014 Perşembe

simit kebabı tarifi- bol resimli

bu pazar canımız simit kebabı çekti evde yapalım dedik..
annemle birlikte yapıyoruz bu yemeği daha iyi oluyor tek başına biraz yorucu olabilir :)


malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
yarım kg kuzu kıyma
250 gr kuyruk yağı
yarım demet maydonoz
4-5 tane taze sarımsak
bol bol tozbiber, karabiber, köfte baharatı, kimyon, tuz
1 çay kaşığı karbonat

yapımı
 tüm malzemeler bir tepside güzelce yoğurulur. kebap şişinde şekil verilerek tepsiye dizilir.
200 derece fırında 45 dk kadar pişirilir.






püf nokta
bu kebabın lezzeti yağındadır az yağlı olursa kuru kalır ve buyüzden de lezzetli olmaz.  eğer kuyruk yağ tercih etmiyorsanız zeytinyağ kullanabilirsiniz.



 simit kebabının yanında yayla çorba, salata ve patates kızartması yapabilirsiniz.









8 yorum:

  1. Muhteşem fotograflar. Hemen denemem gerek dediğiniz gibi biraz zahmetli ama değmiş açıkcası. Annenizin ve sizin ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ilhan bey mutlaka deneyin blogunuzda görmek beni çok mutlu eder :)

      Sil
  2. uzun zamandır bu kadar güzel bir görüntü görmemiştim. ellerinize sağlık. hepsi nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Görüntü harika :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Patetesler böyle mi satılıyor acaba, yoksa siz nasıl yaptınız?Çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır ben yapmadım hazır patatesti :)

      Sil