bu pazar canımız simit kebabı çekti evde yapalım dedik..
annemle birlikte yapıyoruz bu yemeği daha iyi oluyor tek başına biraz yorucu olabilir :)
malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
yarım kg kuzu kıyma
250 gr kuyruk yağı
yarım demet maydonoz
4-5 tane taze sarımsak
bol bol tozbiber, karabiber, köfte baharatı, kimyon, tuz
1 çay kaşığı karbonat
yapımı
tüm malzemeler bir tepside güzelce yoğurulur. kebap şişinde şekil verilerek tepsiye dizilir.
200 derece fırında 45 dk kadar pişirilir.
püf nokta
bu kebabın lezzeti yağındadır az yağlı olursa kuru kalır ve buyüzden de lezzetli olmaz. eğer kuyruk yağ tercih etmiyorsanız zeytinyağ kullanabilirsiniz.
simit kebabının yanında yayla çorba, salata ve patates kızartması yapabilirsiniz.
Muhteşem fotograflar. Hemen denemem gerek dediğiniz gibi biraz zahmetli ama değmiş açıkcası. Annenizin ve sizin ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim ilhan bey mutlaka deneyin blogunuzda görmek beni çok mutlu eder :)
Siluzun zamandır bu kadar güzel bir görüntü görmemiştim. ellerinize sağlık. hepsi nefis görünüyor.
YanıtlaSilayy canım teşekkür ederim :)
SilGörüntü harika :) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler :)
SilPatetesler böyle mi satılıyor acaba, yoksa siz nasıl yaptınız?Çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilhayır ben yapmadım hazır patatesti :)
Sil